Morjesta ja tervetuloa takaisin seuraamme

Yli viikko on jo kerennyt vierähtää edellisestä päiväkirjamerkinnästä, joten on aika valmistaa puheenaiheiden sekametelisoppa ja katsoa miltä se näyttää opiskelijan näkökulmalautasella. Tällä viikolla puheenaihesopasta löytyy liikuntailtapäivä, innovaatiokuukausi-niminen vapaaehtoiskurssi sekä Wärtsilä-kampuksen esittelykierros.

 

Liikuntailtapäivä

Teoriassa liikuntailtapäivä on Karelia AMK:n sekä Itä-Suomen yliopiston yhteistyössä järjestämä tapahtuma, jonka tarkoitus on antaa opiskelijoille mahdollisuus harrastaa liikuntaa arki-iltapäivänä ilman huolen häivää kontaktikurssitapaamisista.

Mutta oikeastaan käytännössä liikuntapäivä tarkoittaa sitä, että koulu päättyy iltapäivästä (tällä kertaa klo. 12.15) jonka jälkeen erinäköisiin tapahtumiin ilmoittautuneet lähtevät omille teilleen ja ne, joita liikuntailtapäivä ei oikein ideana nappaa, siirtyvät nauttimaan niin hyvää kontaktituntivapaata iltapäivää.

Blogin ylläpitotiimi oli aikeissa osallistua iltapäivän tapahtumiin, mutta kroonisen laiskuuden sekä ryhmätyöstressin takia liikuntailtapäivään osallistuminen jäi henkiselle tasolle. Mutta ei huolta! Onnistuimme jäljittämään luokaltamme Vietnamista kotoisin olevan herrasmiehen, Longin, joka oli päättänyt viettää liikuntailtapäivän Koli-nimisen alueen vierailun merkeissä.

Päädyimme haastattelemaan Longia siitä, mitä päivä piti sisällään sekä mitä hän itse oli mieltä päivästä. (Teksti on vapaakäännös haastattelun sisällöstä)

 

Long

”Liikuntailtapäivän vietto Kolilla oli kokonaisuutena hieno kokemus, mutta kaikki ei mennyt ihan putkeen… Päivä alkoi klo. 12.00 sillä, että bussikyyti ei saapunut sovittuun aikaan ja puolen tunnin odottelun sekä ärtyneen puhelinsoiton jälkeen selvisi, että kuljetustaho oli luullut tapahtuman olevan vasta huomenna ja että he lähettäisivät jonkun mahdollisimman pian.”

”Kolille päästyä asiat sujuivat kumminkin ihan hyvin. Päivä piti sisällään patikointia Ukko-Kolille, Akka-Kolille sekä Paha-Kolille. Sää oli selkeä, mikä mahdollisti upeiden kuvien ottamisen ja vaikka tuuli olikin kylmä niin se meidän seurueen menoa haitannut. Kuvien lisäksi päätimme viettää myös oman piknik-hetkemme, vaikka ruoka pitikin tuoda itse. Patikoinnin sekä matkamuistojen mukaan kaappaamisen jälkeen hypättiin takaisin bussiin ja Joensuuhun saavuttiin takaisin n. klo. 18.00.”

”Kokonaisuutena päivä oli hieno kokemus, vaikka kaikki ei mennytkään ihan putkeen. Eihän tapahtuma ollut mikään supererikoinen mutta toisaalta koko päivä maksoi vain 10 € kyyteineen sekä opastuksineen, joten on helppo olla tyytyväinen. Päivän päätyttyä olimme myös tietoisia, että keskustassa olisi ollut baarissa liikuntapäivän jatkotapahtuma, mutta kuka jaksaa vaivautua tapahtumaan koko päivän kestäneen patikoinnin jälkeen ja sen lisäksi maksaa vielä 10 € pelkästä sisäänpääsystä. Ha!”

 

Innovaatiokuukausi (Innovation month)

Olimme noin puolivälissä syyskuuta, kun se tuli luoksemme. Yllättäen, ilman mitään ennakkovaroitusta.

Olimme toki kuulleet siitä huhuja. Huhujen mukaan se oli raskas ja haastava, mutta se kuulemma kannatti kokea. Sen kerrottiin olevan myös hyödyllinen, innostava ja jotain aivan erilaista. Mielenkiinto ja jo ennestäänkin täydestä kalenterista muistuttava järjen ääni kävivät kiivaan kamppailun, joka päättyi lopulta mielenkiinnon murskavoittoon. 

Siinä se sitten oli - innovaatiokuukausi. Kahdeksan seminaarikertaa, lennokkaita ideoita, uusia haasteita, palautteen antamista ja saamista, oleellisten tiedonmurusien haalintaa sekä liikeideoiden jatkuvaa kehittelyä kahvin ja keksien voimalla sekä ohjaajamme Iourin innoittamana. 

Olemme nyt ehtineet viettää innovaatiokuukauden seurassa jo monta viikkoa. Seminaareissa aika on muuttunut suhteelliseksi - olemme voineet vain ihmetellä, kuinka lähes neljä tuntia kestävät tapaamiset ovatkin voineet kulua niin nopeasti. Olemme myös oppineet paljon uutta, niin käytännön asioista kuin itsestämmekin.

Yhteinen aikamme on kohta väistämättä ohi. Kaikkea koettua emme halua tässä nyt paljastaa, vaan annamme jotain jäädä myös salaisuuden verhon taa. Mutta jos törmäätte uuteen ravintolaan tai vaikkapa avaruusmatka-arvontaan, voi innovaatiokuukausi jostain niiden takaa kurkistaa.

 

kototrov.jpg

Kurssin vetäjä oppilaineen

 

Wärtsilän kampusesittely

Wärtsilän kampus on sen laatuinen arkkitehtuurin helmi, että varsinkin uudet opiskelijat eli fuksit tuppaavat eksymään ja sen takia myöhästelevät tunneilta jatkuvasti. Tosin samaa tunnille ajoissa ehtimisen vaikeutta voi havaita myös vanhemmissa opiskelijoissa, jotka pysähtyvät usein tupakkakopille miettimään elämää ennen kuin löytävät oikeaan luokkaan.

Kampus on niin vaikeaselkoinen, että en edes yritä selittää sen rakennetta, se pitää kokea itse. Luokkajärjestystä voin avata sen verran että useimmat luokat on merkitty kolminumeroisella luvulla esim. 237. Numerolla 1 alkavat luokat sijaitsevat alakerrassa ja numerolla 2 yläkerrassa, paitsi luokka 116 jonka sijainti on vaikeasti hahmotettavissa muuhun kampukseen verrattuna.

Kampuksella on myös ruokala, jossa tarjoillaan enemmän tai vähemmän maistuvia makuelämyksiä, joista tullaan saamaan esimerkkejä myöhemmin blogissa. Legendat kertovat myös ruokalan alla sijaitsevasta salaisuuksien kammiosta, jota ei ole merkitty kampuksen karttoihin, mutta valitettavasti varmaa tietoa asiasta en voi antaa.

Oikeastaan koko kampus on tyypilliseen opiskelijatyyliin yleinen chillailupaikka, jossa sohvia on ripoteltu pitkin käytäviä. Kampuksen naulakoihin jää niin paljon kamaa että sieltä saisi täytettyä opiskelijavaatekaapin alusvaatteita myöten.

Kampuksella on useita tietokoneluokkia, joissa voi tehdä ryhmätöitä tai muuten vain koomata. Erikseen on mainittava vielä Dynamo Lounge -nimellä kulkeva rentoutumiseen tarkoitettu yleistila. Dynamon suurin ongelma on, että se on lähes aina varattu eikä sitä voi näin ollen voi käyttää kuin harvoina valittuina hetkinä.

1.jpg

Sisäpiha

2.jpg

Tietokonetila

3.jpg

Dynamo Lounge

4.jpg

Koulu ravintola

5.jpg

Koulu ravintola

 

Tällaista tällä kertaa. Seuraavassa päiväkirjamerkinnässä olisi tarkoitus kertoa, miten Joensuussa voi viettää vapaa-aikaa kun kouluhuolet eivät paina, mitä yrittäjyysviikko- niminen tapahtuma piti sisällään sekä onko kouluruoka täälläpäin mistään kotoisin...

...eli eikun seuraavaan kertaan!