Alkanutta talvea!

ja tervetuloa takaisin seuraamme. Joensuun kadut hukkuvat lumikinoksiin, aurinko on muuttunut yhtä harvinaiseksi nähtävyydeksi yksisarvisen kanssa sekä maailman politiikassa kuhisee. Elämme mielenkiintoisia aikoja, tästä ei pääse yli eikä ympäri. Oli miten oli maailman meno jatkuu ja niin jatkuu BBA-sankarinkin elämä. Tällä viikolla tutustutaan BBA-opintolinjaan Satu Saarisen seurassa, sukelletaan laiturilta maailmalle sekä löydetään hyviä puolia politiikasta.

 

BBA-sankarin polulla

Satu Saarinen on toiminut ”International Business” –koulutusohjelman opinto-ohjaajana vuodesta 2013 lähtien. Hänen tehtäviinsä kuuluu koulutusohjelman opiskelijoista huolehtiminen, mikä käytännössä tarkoittaa opiskelijoiden opintojen etenemisen ja hyvinvoinnin seurantaa sekä avustamista opiskeluun ja elämäntilanteisiin liittyvissä asioissa.

Mihin ”International Business” –koulutusohjelma antaa valmiudet?

Koulutusohjelmassa opiskelua voidaan ajatella panostuksena tulevaisuuteen, sillä kansainvälisyyden merkitys lisääntyy jatkuvasti, ja yhä useammat yritykset pyrkivät hakeutumaan kansainvälisille markkinoille liiketoiminnan vakiinnuttua. Koulutusohjelman opiskelijoiden pääaineena on markkinointi, erityisesti kansainvälinen markkinointi, jonka ympärille on koottu muita liiketoiminnan elementtejä. Koulutusohjelmasta valmistuneet opiskelijat soveltuvat asiantuntijoiksi kansainvälisen markkinoinnin tehtäviin, kuten esim. markkinointitutkimusten ja vientistrategioiden suunnitteluun. Ohjelma antaa myös tarvittavat taidot esimies- ja johtotehtävissä toimimiseen.   

Työympäristöt ovat yhä useammin monikulttuurisia, ja nykyään moni yritys haluaa vaihtaa työkieleksi englannin. Koulutusohjelma antaa hyvät valmiudet monikulttuurisessa ympäristössä toimimiselle niin kulttuurierojen ymmärtämisen, tiimityöskentelytaitojen kuin englannin kielellä tapahtuvan kommunikaation osalta.

Opintojen rakenne

Opinnot kestävät 3.5 vuotta ja koostuvat ydinosaamisen opinnoista (180 opintopistettä) sekä täydentävän osaamisen opinnoista.(30 opintopistettä). Ydinosaamisen opinnot sisältävät sekä harjoittelun että opinnäytetyön.   

Sisäänotto ja kansainvälisyys

Koulutusohjelman vuosittainen sisäänotto on 40 opiskelijaa. Koulutusohjelma on hyvin kansainvälinen, sillä aloittavista opiskelijoista noin 70 % tulee ulkomailta. Suurin osa opiskelijoista tulee Vietnamista ja Venäjältä, muista maista tulee lähinnä yksittäisiä opiskelijoita.    

Historia ja tulevaisuus

Koulutusohjelma on toiminut jo yli 20 vuotta. Sadun mukaan koulutusohjelman parissa työskentelevät henkilöt tekevät työtään täydellä sydämellä ja pyrkivät kehittämään ohjelmaa jatkuvasti.

Kurssikirjat

Karelialla on hyvä kirjasto, josta löytyy kohtuullinen määrä kutakin käytössä olevaa kurssikirjaa. Lisäksi opiskelijoilla on mahdollisuus käyttää myös Itä-Suomen yliopiston kirjastoa. Opiskelijan ei ole pakko ostaa yhtään kurssikirjaa. 

Yhteistyö muiden oppilaitosten kanssa

Kesälukukausi toteutetaan yhteystyössä Suomen muiden ammattikorkeakoulujen kanssa. Kursseja toteutetaan tällöin paljon verkkokursseina, mikä antaa opiskelijoille mahdollisuuden opintojen etenemisen nopeuttamiseen sekä muiden ammattikorkeakoulujen kurssien suorittamiseen.

Mahdollisuudet vaihto-opiskeluun

Vaihto-opiskelu nähdään osana koulutusta. Suosituksena on, että jokainen opiskelija lähtisi vaihtoon ja saisi näin kokemusta muiden maiden tavoista ja markkinoista. Myös opintoihin pakollisena kuuluva työharjoittelu on mahdollista suorittaa ulkomailla.

Miksi ammattikorkeakoulu

Ammattikorkeakoulun vahvuutena on, että käytäntö tulee teoria-opintojen rinnalle jo heti opintojen alussa. Opinnoilla on vahva yhteys työelämään ja opintoihin kuuluu oleellisena osana myös työharjoittelu.

Mitä hakijalta vaaditaan

Hakijalla tulee olla kiinnostus alaa kohtaan sekä halu kouluttautua toimimaan yritysten palveluksessa viennin, myynnin sekä markkinoinnin tehtävissä. Hakijalta odotetaan myös motivaatiota monikulttuurisessa ympäristössä toimimiseen. Lisäksi hakijan tulee kyetä kommunikoimaan englannin kielellä, vaikka täydellistä kielitaitoa ei edellytetäkään.

Hakuaika ”International Business”-koulutusohjelmaan on 10.1-27.1.

Lue lisää https://opintopolku.fi/app/#!/korkeakoulu/1.2.246.562.17.21854386972

 

Laiturilta Irakiin

Kulttuurikahvila Laituri on Joensuussa sijaitseva vegaani kahvila. Laiturin tuntomerkkeihin kuuluvat sen kestäviä arvoja edustavat herkut sekä kahvilan uniikki kyky tuoda yhteen Joensuussa asustavaa kirjavaa kulttuuripohjaa. Tällä tiedolla varustettuna ylläpito päätti lähteä selvittämään, mitä Laiturilla olisi tarjota BBA-opiskelijalle näin alkaneen talven kunniaksi. Tulos – ruokakulttuuri kokemus suoraan Lähi-idästä, Irakista.

Illan vetäjinä toimi Irakilaiskaksikko, joka tarjosi ystävällistä asiakaspalvelua englanniksi sekä suomeksi. Tämän lisäksi duo osasi vastailla kaikenlaisiin kysymyksiin, joista osa liittyi ruokaan ja osa itämaiseen kulttuuriin.

iraQ%20safka.jpg

Tapahtumassa oli tarjolla vähän kaikenlaista...

ruokalista.jpg

...tarkemmin ajatellen, tapahtumassa oli tarjolla runsas määrä ruokalajikkeita, joiden nimet eivät itsessään avartaneet mitä olit suuhusi laittamassa. Tämän lisäksi illan kattava valikoima mahdollisti useiden erilaisten ateriakokonaisuuksien rakentamisen, mutta sillä kymmenellä eurolla, jonka opsikelijana oli iltaan valmis panostamaan sai lautaselleen noin puolet kaikesta mitä tarjolla oli. Kevyellä suostuttelulla, mutta silti!

Itse ateria oli mielenkiintoinen kokemus.

20161111_165834.jpg

Lautasella esiintyviä ruokalajikkeita ei ylläpito kykene vielä tänäkään päivänä nimeämään, mutta tästä pienestä yksityiskohdasta huolimatta ateria oli kokonaisuutena herkullinen. Lievää ihmettelyä aiheutti se, että kaikki ruokalajikkeet (salaatista lihaan) tarjoiltiin huoneen lämpöisenä, vaikka olisi voinut kuvitella, että edes osa ruokalajikkeista olisi pitäny tarjoilla lämpimänä. Tämän lisäksi, koska kyseessä oli Laituri, yksin istuminen ei kuulunt illan kuvaan. Illan mittaa ylläpito jakoi pöydän muuan liikemiehen sekä kahden pariskunnan kanssa, jotka mukavia rupattelun yhteydessä totesivat myös pitäneensä illan kattauskesta.

Kokonaisuutena ruokakulttuuri matka oli nautinnollinen kokemus. Laiturissa ei ollut illan mittaa suurta tungosta, vaikka paikalla oli suuri määrä vanhempien mukana tuomia lapsia ei melu ollut kova sekä autenttinen itämainen musiikki loi Laituriin hyvää tunnelmaa.

 

MAGA!

Jännityksellä olemme varmaan kaikki odottaneet miten ihmiset tuolla rapakon toisella puolella tulevat äänestämään, ja kenestäkä saadaan seuraava presidentti Obaman seuraajaksi. Sen enempää poliittista kantaa ottamatta, yksi sankareista päätti valvoa koko vaaliyön, ja seuratessaan live-lähetystä sai päähänpiston laittaa pienet betsit vetämään ja tuomaan lisäjännitystä. Toivottavasti kansa on tyytyväinen valinnastaan, ainakin tämän sankarin pankkitili kiittää. Noh eihän näillä voittorahoilla muuria rakenneta, mutta mukava bonus joka lämmittää niin pankkitiliä kuin sankarin mieltä.

maga.jpg