Herpestermos kaikille!

Tältä viikolta ylläpidolla ei ole paljoa muistikuvia, koska viikko meni itseopiskeluviikkoon/lomaan valmistautuessa eli ohjelmaan kuului nestetasapainon ylläpitämistä ja tehtävien palauttamista. Ankarasta nesteytyksestä huolimatta tehtävien palautusprosentti jäi vaihtelevaksi.

Nesteytyksestä selviydyttyä ylläpito valitsi muutamia asioita ihmeteltäväksenne, joten kurkkaamme tällä viikolla yrittäjyysviikon tapahtumiin, opiskelijoiden vapaa-ajan viettämiseen sekä siihen millaista kouluruokaa on saatavilla Wärtsilän Amica-ravintolasta.

 

Yrittäjyysviikko

Menneen viikon tapahtumalistaa katellessa on helppo nähdä, että viikko piti sisällään vähän kaikenlaista. Opiskelijoille oli Joensuussa tarjolla mm. kansainvälistä hohtokeilausta, erinäköisiä kahvittelutilaisuuksia sekä kaikenlaisia yleisiä ryyppäjäisiä lähes jokaiseen makuun. Tästä huolimatta ylläpidon kootessa viikon kokemuksia kävi ilmi, että osallistumisprosentti näyttikin jälleen kerran aika heikolta. Vaikka suurin osa viikon tapahtumista valuikin ylläpidon sormien välistä, ei tämä tarkoittanut, että missään ei käyty!

 

14212831_767110960057883_262780691118538

Yrittäjyysviikko oli opiskelijaprojekti, jonka tarkoitus oli tuoda yhteen n. 100 eri alojen yrittäjyydestä kiinnostunutta opiskelijaa. Viikko piti sisällään värikkäitä taustoja omaavia puhujia, erilaisia kilpailuita, verkostoutumismahdollisuuksia sekä vinon pinon arvokasta infoa siitä millaisia resursseja Joensuussa sekä Suomessa on tarjolla uusille yrittäjille.

Viikon tapahtumat pidettiin pääasiallisesti suomeksi, mutta merkittävä osa vapaasti valittavista osioista oli englanniksi sekä tämän lisäksi osa puhujista piti omat esityksensä englanniksi. Tämähän ei ylläpitoa BBA-puolen opiskelijoina painanut, mutta heti kun suomenkieliset osuudet loppuivat, kävijämäärä romahti kuin WTC-tornit konsanaan.

Tapahtumaviikon päätti torstaina pidettävä virallinen jatkotilaisuus, joka piti sisällään mm. Kerubin keittiön antimia, liian hienosti pukeutuneita ihmisiä, ilmaista alkoholia sekä saunomismahdollisuuden.

Viikko oli kokonaisuutena tyylipuhdas kokemus, missä pienellä määrällä oma-aloitteisuutta oli jokaisella mahdollisuus päästä tutustumaan suureen määrään hienoja ihmisiä, keskustelemaan ihkaoikeiden yrittäjien kanssa, kuulemaan heidän kokemuksistaan yrittäjinä sekä oppimaan asian jos toisenkin siitä miten yrittäjyyteen kannattaa asennoitua.

 

Vapaa-ajan legenda

Opiskeluun liittyy oleellisena osana myös vapaa-aika, joka kuitenkin tuntuu kalenteriemme mukaan olevan enemmän tai vähemmän katoava luonnonvara. Arkipäivät täyttyvät tehokkaasti luennoista, ja ryhmätyöt sekä muut vastaavat projektit ottavat myös oman osansa. Niin, ja olisihan sitä kurssikirjallisuuttakin hyvä ehtiä lueskelemaan aina silloin tällöin.

Mutta mitä ajalle oikein tapahtuu ja mitä teemme jäljelle jäävällä vapaa-ajalla? Onko meillä ylipäätään oikeasti elämää kampuksen ulkopuolella, ja mihin ulkomailta tulleet lajitoverimme aikaansa täällä oikein käyttävät?

Näiden perustavanlaatuisten kysymysten edessä tunsimme todellakin olevamme jännän äärellä, ja tulimme siihen tulokseen, että asiaa olisi tutkittava tarkemmin pikaisesti. Meidän tulisi tarkkailla lajitovereitamme sekä pyrittävä esittämään totuutta avaavia kysymyksiä korkeamman tason monimuuttujamenetelmien avulla valituille henkilöille.

Statistiikoista kerrottakoon sen verran, että kaikki tutkimukseen osallistuneet olivat ulkomaalaisia; 80% heistä oli Karelia AMK:n International Business-linjan tutkinto-opiskelijoita ja 80% haastatelluista oli naisia. Eri kansallisuuksia joukkoon mahtui kolme - haastatellut olivat kotoisin Vietnamista, Kiinasta ja Espanjasta.     

Mikäli vastauksiin on uskomista, vapaa-aikaa Joensuussa vietetään paljon ympäristöön ja luontoon tutustuen, matkan taittuessa kuulemma niin bussilla, polkupyörällä kuin apostolin kyydillä. Myös yleinen hengailu kavereiden kanssa sekä kokkaaminen ja leipominen ovat kovassa kurssissa. Monen puheissa esiintyi myös lukeminen, joskin rajoittavaksi tekijäksi mainittiin kirjojen kalleus ja se, että aikaa haluttiin käyttää mieluummin suomalaiseen kulttuuriin tutustumiseen. Muutamissa tapauksissa vastauksissa vilahtelivat myös näyteikkunashoppailu, istuskelu Coffee Housessa, videopelien pelaaminen, origamit, uiminen sekä disko-visiitit.

Kukaan ei varsinaisesti tunnustanut kaipaavansa kotimaastaan mitään tiettyä harrastusta, mutta uimalippujen toivottiin olevan halvempia (hinta koettiin rajoittavaksi tekijäksi), diskoihin toivottiin vähemmän outoa musiikkia ja miellyttävämpiä tiloja, sekä kaupunkiin enemmän auringonpaistetta ja vähemmän lunta talvella. Siinäpä siis toivelistaa Poudan Pekalle tulevalle vuodelle!

Haluamme esittää lämpimät kiitoksemme kaikille niille, jotka osallistuivat tutkimukseen - tietäen tai tietämättään. Haluamme myös tuoda julki, että haastatteluille altistuneet eivät vahingoittuneet tutkimuksessa millään tavoin.

 

Sankarin ruokanurkkaus

Sankarin ruokanurkkauksessa pääset kurkkaamaan miltä ateria näyttää kampuksen sisällä, Amica Wire ravintolassa.

Tässäpä siis katsaus, millaista ruokaa voi olla tarjolla.

joona.jpg

Saatavilla on aina eri ateriavaihtoehtoja. Aterian saa hieman yli kahdella eurolla, joka ei ole ilmainen, mutta opiskelijalle edullinen. Allekirjoittanut sankari tosin pulitti melkein vitosen unohtamalla ottaa opiskelijakorttinsa mukaan.

Kuten jokaiseen ateriaan suomalaisessa koulutuskulttuurissa kuuluu salaattia, pala leipää ja lasi maitoa, löytyy nämä kaikki myös täältä.

Ateriasta löytyi siis kalapullia, joita annoksessa oli 6 kpl. Älä siis vahingossakaan ota ylimääräistä, ellet halua poliiseja paikalle. Mukana myös kouluruokaloiden kaikkienaikojen suosikki - perunat. Jos juoma ei riitäkään, santsikupillisesta saakin maksaa loput roposet taskun pohjalta.

Ateriasta saa sopivasti voimaa, jotta jaksaa lähteä kotiin miettimään, mitä sitä opiskelijabudjetilla illalliseksi kokkailisi. Tämän lisäksi ruokailuvaihtoehdoista kouluruokavalinta on yleensä houkutelevin hinnan puolesta, kyllähän tämä mikropitsan voittaa.

Kokonaisuudessaan antaisimme aterialle hinta-laatu suhteeltaan arvosanaksi 3/5.

Ohessa vielä kuvakaappaus päivän ruokalistasta.

joonakaksi.jpg

 

Näillä eväillä ylläpito lopettelee tämän viikon ja siirrymme nauttimaan itseopiskeluviikosta/lomasta! Nähdään taas itseopiskeluviikon/loman jälkeen, kun ylläpito palaa virkeänä sorvin ääreen.

Adiós!